Small group mama workout

REWOMAN

Small group mama – Krachttraining tijdens en na de zwangerschap. De small group krachttrainingen zijn ingericht op veilig bewegen tijdens en na de zwangerschap.

Wil je graag je lichaam bewegen, maar weet je niet waar je veilig moet beginnen? Is de informatie over krachttraining pre/postnataal verwarrend? Voel je je overweldigd en vraag je je af of andere moeders net zo worstelen als jij? Je hoeft dit niet alleen te doen. 

Bij Rewoman kan je terecht voor small group lessen voor tijdens en na de zwangerschap.

Wij werken intensief samen met bekkenfysiotherapeuten in Haarlem. Zo weten wij zeker dat er de beste zorg is voor jou en wij als professionals kunnen afstemmen om jou het allerbeste te bieden

 

Dit kan je verwachten van de pre/postpartum les:

Sociaal contact

Tijdens de workout kun je andere moeders ontmoeten en ervaringen te delen

Leren

over de lichamelijke veranderingen tijdens en na de zwangerschap

Aandacht

Je leert hoe je jouw bekkenbodemspieren aan en ontspant

Progressie

Wekelijks zal je progressie maken en sterker worden

Veiligheid

Begrijpen welke oefeningen veilig zijn, en welke wat meer tijd en voorbereiding nodig hebben

Mobiliteit

Je leert welke mobiliteits- en andere oefeningen je in het dagelijkse leven kan toepassen

Individuele
behoeften

Leren hoe je oefeningen kunt aanpassen aan je individuele behoeften

Kleine groepen

van niet groter dan 8 personen

Vast trainings-
moment

Wekelijks op woensdag om 18:30 uur en zaterdagochtend om 09:00

Voordelen van krachttraining tijdens en na je zwangerschap:

Je houdt je kracht en conditie op peil

Je kan bepaalde bewegingspatronen oefenen, spieren versterken die tijdens je zwangerschap belangrijk zijn voor het behouden van een goed postuur en je leert een beetje ‘afzien’ wat je mentaal en fysiek weer helpt tijdens je bevalling.

Je leert je lichaam beter kennen en kunt beter aanvoelen wanneer je lichaam iets juist wel of niet nodig heeft – dit helpt je ook weer tijdens je bevalling en in je postpartum herstel.

Gezonde gewichtstoename en groei van de placenta

Betere slaapkwaliteit

Dit is wat anderen zeggen:

Felicia
Lees verder
"Ik sport heel graag en zou het zonde vinden om mijn lichaam schade aan te brengen door “gewoon” door te gaan. En stoppen met sporten was ook geen optie. Je lichaam verandert enorm tijdens de zwangerschap, daar moet je rekening mee houden wat ik best lastig vond. Wat kan wel? En wat kan niet? De trainingen bij Rewoman geven mij energie en kennis. Dat uurtje gericht trainen gaf mij echt de energie die ik normaal van sporten ook krijg en weer even aandacht en focus op houding en beweging. Iedere week was een cadeautje! Ik heb de trainingen heel erg positief ervaren. De persoonlijke aandacht, kennis en Saskia als persoon zijn een top combi! Zou je mij bij iemand anders aanraden en wat zou jij dan willen zeggen? Absoluut! Je lichaam verdient net dat beetje extra aandacht en focus tijdens een zwangerschap. Het minste wat je het kunt gunnen is de gespecialiseerde begeleiding van Saskia."
Stephanie
Lees verder
"10 weken geleden dacht ik ‘oké het is tijd om weer mijn oude ik te worden. Ik heb drie kinderen in de leeftijd van 6, 3 en 1 jaar. Na elke zwangerschap bleef er toch weer wat kg kleven en daar was ik klaar mee. Een paar keer ben ik begonnen aan iets maar ik had niet de drive om het door te pakken. Bij Saskia ging het vanzelf. Elke week ging/ga ik met plezier naar haar training. Ze begint altijd met een stukje theorie en dat is zo fijn. Waarom moet je op een andere manier ademen en waarom maak je een bepaalde beweging. Elke week probeert Saskia je uit de dagen met meer gewicht of meer herhalingen. Dit is fijn want zo sta ik niet stil en ik voel dan ook dat ik meer aan kan. Ik doe nu vaak thuis ook de ademhalingsoefeningen. Ik merk dat ik steeds meer aan kan. Voor iedereen die zwanger is of die net bevallen is het fijn om bij Saskia te trainen. Ze legt alles zo duidelijk uit zodat iedereen het begrijpt waarom je iets op een bepaalde manier moet doen. Ik heb besloten om door te trainen bij Saskia omdat ik na elke training weer blij ben als ik ben geweest"
Annelijn
Lees verder
"Ik kwam bij Saskia terecht toen ik ongeveer 20weken zwanger was, ik sportte al veel maar merkte dat veel trainers niet goed weten hoe je een zwangere begeleidt. Saskia let heel goed op je lichaam, houding, ademhaling, maar laat je ook zweten en steeds zwaarder trainen. Ik kreeg hierdoor nog meer vertrouwen in mijn lichaam wat ook mede zorgde voor een hele fijne bevalling, en resulteerde in een heel spoedig herstel. Enorme aanrader als je veilig fit en sterk wilt blijven tijdens en na je zwangerschap."

Ben je klaar om jouw doelen te bereiken?

“Fall in love with taking care of yourself.”